Штрапацирунг Фрушком гором 003

Решили смо да поједине шетње Фрушком гором „Србија у педаљ“ организује и недељом јер нам је доста пријатеља сугерисало да мноштво грађана ради суботом.
Управо из тог разлога решили смо да им изађемо у сусрет, тако да ће Штрапацирунга бити различитим данима. Акције су бесплатне али је потребно пријавити учешће водичу на +381695120101, (име презиме, година рођења, клуб)
СТАРТ:
5.јуна, са Поповице, са окретнице аутобуса број 74. око 8.40 (непосредно по доласку аутобуса бр74 из Новог Сада који са Железничке станице креће у 8 часова)
ДОЛАЗАК ДО СТАРТА:
Сопственим превозом или аутобуском линијом Градског саобраћајног предузећа број 74 из Новог Сада, са Железничке станице креће у 8.00 часова и стаје на успутним станицама своје редовне трасе. Старт планинарења је непосредно по доласку тог аутобуса на Поповицу
МАРШРУТА:
Поповица – Краљев Столица – Змајевац (Пауза, око 45мин)- Краљева столица – Лединачко језеро– Извор Звечан – Вага- Поповица
КАРАКТЕРИСТИКЕ СТАЗЕ: Стаза је кружна дужине је око 16км са приближно 600мнв кумулативног успона.
Предвиђено време за савладавање стазе је око 5 -6 сати.
МОГУЋНОСТ СКРАЋЕЊА СТАЗЕ:
У Старим Лединцима, аутобус за град креће у 15.30
ВАРИЈАНТЕ АУТОБУСА ЗА ПОВРАТАК ЗА НОВИ САД
зависе од темпа:
Са Поповице 15.55 и 17.45
Са Парагова 16.25, 16.55 и 18.15
(Могућност окрепљења у Планинарском дому на Поповици до термина за аутобуса)
ХРАНА:
Из ранца (сендвич, бонжита, орашасти плодови, сушено воће, 1,5Л воде-могућност допуне на извору Звечан)
ОДЕЋА И ОБУЋА:
Дубока обућа која има ђон који се не клиже. Слојевита гардероба (синтетичка мајица, дукс од флиса. Уколико имате штапове понесите их. За недај Боже неку лагану кабаницу или пончо за кишу (има једнократних у Лидлу, Уради сам и другим радњама, лагане су и добро их је стално држати у ранцу) Мада је најављено лепо и стабилно време.
ЛИЦЕНЦИРАНИ ВОДИЧ:
Дарко Дозет ПСС МБ794

Поделите вест са пријатељима