Дрина и њене планине

Од укупно 346км, 220км Дрине тече кроз Србију. Последње деценије су донеле поприлично уређење наше обале и прегршт избора где можете да одморите.
Како Дрина тече, тако се изнад ње издижу многобројне планине: Звијезда, Тара, Бобија, Соколске планине, Гучево, многобројни кањони и уопште такав био диверзитет од ког може памет да вам стане.
Популарне дринске регате, дуге више десетина километара почевши од Бајине Баште, преко Љубовије и Малог Зворника годинама окупљају хиљаде људи и овом крају су чини нам се највише допринеле ако причамо о туризму.
Иако је наш примарни циљ да испричамо све о свим планинама у Србији, не можемо да прескочимо ову причу јер се она природно надовезује на нашу идеју.
Наиме, када год смо походили неке од планина које се извијају изнад Дрине, на Дрини смо завршили.
Од Перућца до Лознице буквално се нижу етно комплекси и сјајна понуда за квалитетан одмор на Дрини.
Било да планинарите, пецате или једноставно желите дане да проведете одмарајући очи гледајући у реку, избор је заиста велик.
Када су занимљивости у питању, чувена кућица на Дрини се налази управо у Бајиној башти и заиста јесте атракција.
Ми најчешће одседамо у Љубовији, а када смо тамо најрадије смо код нашег @апартманкапетаналука
Поред тога што се његови апартмани налазе на самој Дрини, овде имамо могућности и за пловидбу Дрином која се одвија под будним оком нашег капетана.
Што се Љубовије тиче, можемо да препоручимо и @етноселобок и Етно село Врхпоље, али ово само обиђите, јер ако желите квалитетну услугу, останите у Боку, код Капетана или на неком другом месту (Врхпоље обиђите).
Ово је азбуковица, много је дана да обиђете све споменике, манастире, кањоне, планине, верујемо да када бисте долазили сваке године, не би вам био довољно ни десет да све обиђете. Зато, паметно планирајте и садржајан одмор је сигурно загарантован.

Мало подсећање: ОНО ШТО ПОНЕСЕТЕ СА СОБОМ, СА СОБОМ И ВРАТИТЕ, ДРИНА ЈЕ ПРЕДИВНА И ПРЕЧИСТА!!!

Поделите вест са пријатељима