Лазарев кањон 2. март 2024.


Лазарев кањон – најдужи и најдубљи кањон у источној Србији који се налази код села Злот, на 20 км од Бора. Представља један од најнепроходнијих кањона у Србији. Обилује бројним и веома значајним спелеолошким објектима. Лазарев кањон је једно од ретких станишта кримског бора, дивокоза и многих других аутохтоних врста животиња.

Датум одржавања акције: 2. марта 2024.

План акције: улазак у кањон код Лазареве пецине и пролазак кроз кањон до видиковца Ковеј где излазимо из кањона и узивамо у фантастицним погледима на кањон (један од најлепсих погледа у Србији.

Дузина стазе: око 16км

Полазак на стазу : 08:30

Водичи: Стефан Ђорђевић МБ 971, Ивана Иванчевић МБ 707

Пријаве за акцију: до 29. Фебруара 2024. и важе искључиво уз уплату целокупног износа. Пријаве код водича Стефана Ђорђевића и информације око уплате на 061/1966-265 (Вибер, WхатсАпп..)

Котизација за учешће на акцији износи 1000 дин. обухвата трошкове организације и вођења. У случају одустајања, потребно је наћи замену, у супротном новац се не враћа.

Превоз: сопствени.

Храна: Из ранца на стази.

Одећа и обућа: прилагођена годишњем добу и временским условима.
Планинарске ципеле, штапови, камашне, чеона лампа, пресвлаке,капа, рукавице, лична хигијена, заштита од кише и сунца, храна за стазу, вода за стазу (минимум 2л).

Напомена: Сваки учесник учествује на сопствену одговорност у складу са Правилником о безбедности ПСС-а. Организатори задржавају право измене програма у случају непредвиђених околности. Потребно је да сви учесници буду у солидној психофизичкој кондицији.

*Право учешћа на акцији имају сви чланови Планинарског савеза Србије са плаћеном чланирином за текућу годину.

Уколико нисте члан планинарског друштва у оквиру ПСС-а, можете се учланити у СПУ ”Србија у педаљ” >>> Информације о учланењу <<<


Поделите вест са пријатељима