Штрапацирунг Фрушком гором 012

Новогодишњи Штрапацирунг Фрушком гором, дванаести по реду, у организацији Спортско планинарског удружења „Србија у педаљ“ биће одржан у суботу, 31. децембра, са почетком у 8.45 часова.

Акција је бесплатна и отворена за све чланове Планинарског савеза Србије и за оне који су заинтересовани да се учлане у „Србија у педаљ“ и тиме постану део Планинарског савеза Србије што је услов за даље учешће у акцијама које организују сва планинарска друштва у Србији . Понесите позитивну енергију, деда мраз капе или друге новогодишње реквизите. По завршетку акције, по жељи, могућност дружења у планинарским домовима на Поповици
СТАРТ:

Окретница на Поповици у 8.45, односно непосредно по доласку ГСП аутобуса број 74, који креће са Железничке у 8.00 и стаје на успутним станицама на својој редовној траси.МАРШРУТА: Поповица – Краљева столица – Змајевац – Краљева столица – Поповица .

Стаза средње тешка, темпо лаган, дужина стазе је 16,5 км са око 500 мнв кумулативног успона. Предвиђено време за савладавање стазе са паузама је око 5 сати.

ПРЕДВИЂЕНА ПАУЗА: Планинарски дом на Змајевцу

ПОВРАТАК: Сопственим возилима или у зависности од пауза и темпа групе ГСП аутобусима broj 74, који са Поповице стартују у: 14.35, 15.55, 17.45

ХРАНА: Из ранца (сендвич, банана, бонжита, орашасти плодови, сушено воће, 1,5Л воде)ОДЕЋА И ОБУЋА:
Дубока обућа која има ђон који се не клиже. Слојевита гардероба (синтетичка мајица, дукс од флиса, резервне мајице). Пригодна лаганија јакна (ветровка и сл.)

Танке рукавице

ОПРЕМА: У складу са условима. Уколико имате штапове и чеону лампу понесите их. Подлошка за седење (армафлекс или комад стиропора)ЛИЦЕНЦИРАНИ ВОДИЧ:
Дарко Дозет МБ 794

ПРИЈАВА УЧЕШЋА: Водичу смс-ом или Вајбером на +381695120101

(у пријави навести име презиме, годину рођења и планинарско удружење, уколико сте члан)

ИНФОРМАЦИЈЕ О УЧЛАЊЕЊУ У ПЛАНИНАРСКО ДРУШТВО:
https://srbijaupedalj.com/uclanjenje/

ОРГАНИЗАТОР АКЦИЈЕ:
Спортско планинарско удружење „Србија у педаљ“

Акција се одржава у складу за правилницима Планинарског савеза Србије. Сви учествују на сопствену одговорност.НАПОМЕНА: Водич задржава право измене маршруте и плана у случају непредвиђених околности или лоших временских услова

Поделите вест са пријатељима