Стара Планина

Све популарнија и све посећенија Стара планина може заиста да вам понуди прегршт фантастичних стаза за планинарење и то из неколико различитих праваца.
Званично највиши врх Србије, Миџор, се управо налази на њој, на висини од 2169 мнв.
Уколико планирате само успон на Миџор, обично се успон планира од планинарског дома на Бабином зубу, где вас у оба правца чека неких 17км дуге стазе са 600м успона. Такође, уколико вам то кондиција дозвољава успон можете извести из села Топли До, за шта ће вам свакако бити потребно више времена и снаге.
Е сада, када сте већ попели Миџор, додајте још снаге да у повратку попнете и Бабин зуб, али и тај врх можете да попнете из центра скијалишта.
Поред Бабиног зуба и Миџора, обавезно обиђите и Дупљак, који се налази на 2033мнв.
Када будете планирали да акцијашите на Старој, јавите се нашем колеги Далибору Николићу из ПД Бабин Зуб из Књажевца и видећете још многоооо тога што нисмо имали простора да набројимо.
Најближи градови Старој планини су Књажевац, Неготин и Пирот. Сва три на подједнакој удаљености од 60км:) Како смо о Пироту већ писали, Неготин планирамо за нешто друго, овај пут ћемо препоручити обавезан обилазак Књажевца. Овај град чува дугу историју и заиста са својом околином може да вам понуди много тога, а само градско окружење личи на Венецију. Сигурни смо да ће вам наш Дача врло радо показати и испричати о овом предивном месту све што треба.
Поред планине и српске Венеције, обавезно испланирајте пут тако да видите и старопланинске водопаде. Код села Топли До, имате неколико предивних водопада и речно корито од ког застаје дах. Ако одете до Дојкинаца, на само 4,5 км од планинарског дома видећете водопад Тупавицу и магичне Росомачке лонце.
У крајњем случају, планирајте Стару барем једном годишње, па ћете за једно 10 година видети све скривености њене;)
Србија заиста јесте најлепша!!!

Поделите вест са пријатељима