Штрапацирунг Фрушком гором 004

Штрапацирунг Фрушком гором у организацији Спортско планинарског удружења „Србија у педаљ“ биће организован 18.јуна са почетком у 9.30.
Акција је осмшљена са циљем да анимира све који желе да пешаче у природи.
Стаза је средње захтевна и лаганим темпом без непотребних пауза може да је савлада свака здрава особа просечне кондиције.
Акција је бесплатна и има промотивни карактер, а ко пожели може и да се учлани у наше удружење. Учлањењем се између низа погодности и попуста, стиче и право на бесплатну Основну планининарску обуку.
Током шетње заинтересованим учесницима пружићемо основне информације о планинарењу и функционисању планинарских друштава у нади да ће им се природа допасти и да ће постати део велике планинарске породице.
СТАРТ:
Из Парагова са окретнице аутобуса број 72 око 9.30, односно непосредно по доласку ГСП аутобуса број 72, који креће са Железничке у 8.50 и стаје на успутним станицама на својој редовној траси.
МАРШРУТА:
Парагово – Норцев – Краљева столица- Орлово бојиште – ПД Орлово гњездо-Парагово
Темпо лаган, дужина стазе је око 18 км са око 500мнв кумулативног успона. Предвиђено време за савладавање стазе је око 6 сати. Првих 6,5 км стаза иде благим успоном до хотела Норцев, који се налази крај ТВ Торња, у којем смо предвидели паузу у трајању од око 40 минута.Потом гребеном до Иришког венца одакле стаза води низбрдо. Потом ћемо, ко жели, сваратити у ПД Орлово гњездо, који је надомак циља, а ко жури може продужити неколико стотина метара низбрдо до аутобуског стајалишта.
ПОВРАТАК:
Сопственим возилима или у зависности од темпа групе ГСП аутобусима који са Парагова стартују у 16.25,16.55 или
18.15 (ко се задржи у Планинарском дому Орлово гњездо)
ХРАНА:
Из ранца (сендвич, банана, бонжита, бадеми, ораси, лешници, сушено воће, 1.5Л воде)
ОДЕЋА И ОБУЋА:
Дубока обућа која има ђон који се не клиже. Слојевита гардероба (синтетичка мајица, дукс од флиса, резервне мајице). Уколико имате штапове понесите их али нису неопходни.
За не дај Боже неку лагану кабаницу или пончо за кишу (има једнократних у Лидлу, Уради сам и другим радњама, лагане су и добро их је стално држати у ранцу)
ЛИЦЕНЦИРАНИ ВОДИЧ:
Дарко Дозет ПСС МБ794 Контакт: 0695120101
ПРИЈАВА УЧЕШЋА:
Водичу смс-ом или вајбером на +381695120101
(у пријави навести име презиме, годину рођења и планинарско удружење, уколико сте члан)
ОРГАНИЗАТОР АКЦИЈЕ:
Спортско планинарско удружење „Србија у педаљ“
ИНФОРМАЦИЈЕ О УЧЛАЊЕЊУ И ПОГОДНОСТИМА:
https://srbijaupedalj.com/uclanjenje/

Акција се одржава у складу за правилницима Планинарског савеза Србије. Сви учествују на сопствену одговорност.
Водич задржава право измене маршруте и плана у случају непредвиђених околности или лоших временских услова.

Поделите вест са пријатељима