Штрапацирунг Фрушком гором 006

Штрапацирунг Фрушком гором, шести по реду, у организацији Спортско планинарског удружења „Србија у педаљ“ биће одржан на Фрушкој гори 2.јула са почетком у 9.00 часова.
Акција је осмшљена са циљем да анимира све који желе да пешаче у природи.
Стаза је средње захтевна и лаганим темпом без непотребних пауза може да је савлада свака здрава особа просечне кондиције.
Акција је бесплатна и има промотивни карактер, а ко пожели може и да се учлани у наше удружење. Учлањењем се између низа погодности и попуста, стиче и право на бесплатну Основну планининарску обуку.
Током шетње заинтересованим учесницима пружићемо основне информације о планинарењу и функционисању планинарских друштава у нади да ће им се природа допасти и да ће постати део велике планинарске породице.
СТАРТ:
Из Буковца са окретнице аутобуса број 64 око 9.00, односно непосредно по доласку ГСП аутобуса број 64, који креће са Железничке у 8.25 и стаје на успутним станицама на својој редовној траси.
МАРШРУТА:
Буковац – Извор Буковац- Бељево- Селиште – Вила Ксена- Астал. Дебели Храст- Вилина водица -Видиковац Попрадине – Поток Курачевац – Поља сунцокрета и лаванде – Буковац.


Темпо лаган, дужина стазе је око 12 км са око 450мнв кумулативног успона. Првих сат времена стаза иде благим успоном до Виле Ксена. Тај део стазе је изложен сунцу и иако је јутро понесите беле шешире или качкете за заштиту. Потом идемо даље узбрдо ка Асталу па даље ниубрдо преко Дебелог Храста ка Вилиној водици, на којој ћемо направити дужу паузу и допунити залихе воде. Са Вилине водице идемо на Сунчани брег, видиковац Попрадине, а са њега крећемо назад ка Буковцу преко потока Курачевац узбрдо крај поља сунцокрета и лаванде.
ПОВРАТАК:
Сопственим возилима или у зависности од темпа групе ГСП аутобусима који из Буковца стартују у 15.20 и 16.10 (зависи од темпа и пауза)
ХРАНА:
Из ранца (сендвич, банана, бонжита, орашасти плодови, сушено воће, 1.5Л воде)
ОДЕЋА И ОБУЋА:
Дубока обућа која има ђон који се не клиже. Слојевита гардероба (синтетичка мајица, , резервне мајице). Уколико имате штапове понесите их али нису неопходни.
За не дај Боже неку лагану кабаницу или пончо за кишу (има једнократних у Лидлу, Уради сам и другим радњама, лагане су и добро их је стално држати у ранцу)
ЛИЦЕНЦИРАНИ ВОДИЧ:
Дарко Дозет ПСС МБ794
ПРИЈАВА УЧЕШЋА:
Водичу смс-ом или вајбером на +381695120101
(у пријави навести име презиме, годину рођења и планинарско удружење, уколико сте члан)
ОРГАНИЗАТОР АКЦИЈЕ:
Спортско планинарско удружење „Србија у педаљ“
ИНФОРМАЦИЈЕ О УЧЛАЊЕЊУ И ПОГОДНОСТИМА:
https://srbijaupedalj.com/uclanjenje/
Акција се одржава у складу за правилницима Планинарског савеза Србије. Сви учествују на сопствену одговорност.
Водич задржава право измене маршруте и плана у случају непредвиђених околности или лоших временских услова.

Поделите вест са пријатељима