Штрапацирунг Фрушком гором 007

Штрапацирунг Фрушком гором, седми по реду, у организацији Спортско планинарског удружења „Србија у педаљ“ биће одржан 3.септембра са почетком у 8.45 часова.
Стаза је средње захтевна 20 км са око 800мнв кумулативног успона. Темпо умерен.
Акција је бесплатна и отворена за све чланове Планинарског савеза Србије и за оне који су заинтересовани да се учлане у „Србија у педаљ“ и тиме постану део Планинарског савеза Србије што је услов за даље учешће у акцијама које организују сва планинарска друштва у Србији .

СТАРТ:
На Поповици са окретнице аутобуса број 74 око 8.45, односно непосредно по доласку ГСП аутобуса број 74, који креће са Железничке у 8.00 и стаје на успутним станицама на својој редовној траси.

МАРШРУТА:
Поповица – Вага -Извор Звечан- Каменар – Змајевац (Пауза 45мин)-Врдничка кула (Пауза за фоткање 20мин)- Змајевац- Краљева столица- Поповица.
Темпо умерен, дужина стазе је 20 км са око 800мнв кумулативног успона. Предвиђено време за савладавање стазе са паузама је између 7 и 8 сати.

ПОВРАТАК:
Сопственим возилима или у зависности од темпа групе ГСП аутобусима који са Поповице стартују у 15.55,17.45 (зависи од темпа и пауза )

МОГУЋНОСТ СКРАЋЕЊА СТАЗЕ:
Они који нису дошли сопственим возилом могу стазу скратити из Врдника или Змајевца аутобусима који из Врдника крећу у 15.05 и 17.35

ХРАНА:
Из ранца (сендвич, банана, бонжита, орашасти плодови, сушено воће, 2Л воде)

ОДЕЋА И ОБУЋА:
Дубока обућа која има ђон који се не клиже. Слојевита гардероба (синтетичка мајица, резервне мајице). Уколико имате штапове понесите их али нису неопходни.
За не дај Боже неку лагану кабаницу или пончо за кишу (има једнократних у Лидлу, Уради сам и другим радњама, лагане су и добро их је стално држати у ранцу)

ЛИЦЕНЦИРАНИ ВОДИЧИ:
Дарко Дозет
Ивана Иванчевић

ПРИЈАВА УЧЕШЋА:
Водичу смс-ом или вајбером на +381695120101
(у пријави навести име презиме, годину рођења и планинарско удружење, уколико сте члан)

ОРГАНИЗАТОР АКЦИЈЕ:
Спортско планинарско удружење „Србија у педаљ“

ИНФОРМАЦИЈЕ О УЧЛАЊЕЊУ И ПОГОДНОСТИМА:
https://srbijaupedalj.com/uclanjenje/


НАПОМЕНА: Акција се одржава у складу за правилницима Планинарског савеза Србије. Сви учествују на сопствену одговорност. Водич задржава право измене маршруте и плана у случају непредвиђених околности или лоших временских услова

Поделите вест са пријатељима