Штрапацирунг Фрушком гором 008

Поводом Међународног дана пешечења 10.септембра са почетком у 9.25 биће одржан „Штрапацирунг Фрушком гором“, осми по реду, у организацији Спортско планинарског удружења „Србија у педаљ“.  
Стаза је средње захтевна, темпо умерен, око 18 км и 750 мнв кумулативног успона.
Акција је бесплатна и отворена за све чланове Планинарског савеза Србије и за оне који су заинтересовани да се учлане у „Србија у педаљ“ и тиме постану део Планинарског савеза Србије што је услов за даље учешће у акцијама које организују сва планинарска друштва у Србији .

СТАРТ:
На Парагову, са окретнице аутобуса број 72, око 9.25, односно непосредно по доласку ГСП аутобуса број 72, који креће са Железничке станице у 8.50 и стаје на успутним станицама на својој редовној траси.

МАРШРУТА:
Парагово – Орлово Бојиште – Рубенов круг – Извор Витино врело (Пауза 10 мин  ѕа чај, кафу) – Иришки венац (Пауза 45мин за доручак) – Споменик Слобода – Плавом и Мирином стазом назад до Парагова.
Предвиђено време за савладавање стазе са паузама је око 7 сати и 30 минута.

ПОВРАТАК:
Сопственим возилима или у зависности од темпа групе ГСП аутобусима који са Парагова стартују у 16.55 или 18.15 (зависи од темпа и пауза )

ХРАНА:
Из ранца (сендвич, банана, бонжита, орашасти плодови, сушено воће, 1,5 Л воде, постоји могућност допуне на два извора на средини трасе)

ОДЕЋА И ОБУЋА:
Дубока обућа која има ђон који се не клиже. Слојевита гардероба (синтетичка мајица, резервне мајице). Уколико имате штапове понесите их али нису неопходни.
За не дај Боже неку лагану кабаницу или пончо за кишу (има једнократних у Лидлу, Уради сам и другим радњама, лагане су и добро их је стално држати у ранцу)

ЛИЦЕНЦИРАНИ ВОДИЧИ:
Ивана Иванчевић и Дарко Дозет

ПРИЈАВА УЧЕШЋА:
Водичу смс-ом или вајбером на +381695120101
(у пријави навести име презиме, годину рођења и планинарско удружење, уколико сте члан)

ОРГАНИЗАТОР АКЦИЈЕ:
Спортско планинарско удружење „Србија у педаљ“

ИНФОРМАЦИЈЕ О УЧЛАЊЕЊУ И ПОГОДНОСТИМА:
https://srbijaupedalj.com/uclanjenje/

НАПОМЕНА: Акција се одржава у складу за правилницима Планинарског савеза Србије. Сви учествују на сопствену одговорност.
Водич задржава право измене маршруте и плана у случају непредвиђених околности или лоших временских услова

Поделите вест са пријатељима