Штрапацирунг Фрушком гором 001

Пролећe је идеално време да почнете са планинарењем и да редовним пешачењем у природи поправите ваш имуни, кардио васкуларни и сваки други систем те да упознате нове људе и да вам се отворе додатни хоризонти. Спортско планинарско удружење „Србија у педаљ“ осмислило је ову акцију са циљем да анимира све који желе да пешаче у природи. Стаза није захтевна и лаганим темпом без непотребних пауза може да је савлада свака здрава особа. Акција је бесплатна и има промотивни карактер. Током шетње заинтересованим учесницима пружићемо основне информације о планинарењу и функционисању планинарских друштава у нади да ће им се природа допасти и да ће постати део велике планинарске породице.
СТАРТ:
Из Парагова 16. априла са окретнице аутобуса број 72 око 9.30, односно непосредно по доласку ГСП аутобуса број 72, који креће са Железничке у 8.50 и стаје на успутним станицама на својој редовној траси.

МАРШРУТА: Парагово – Норцев – Парагово
Дужина стазе је око 13км са око 450мнв кумулативног успона. Предвиђено време за савладавање стазе је око 5 сати. Првих 6,5 км стаза иде благим успоном до хотела Норцев, који се налази крај ТВ Торња, у којем смо предвидели паузу у трајању од око 40 минута. Постоји могућност , уколико буде довољно заинтересованих, да једна група продужи стазу од Норцева преко Краљеве столице и Поповице назад до Парагова што би износило 19 км.

ПОВРАТАК:
Сопственим возилима или ГСП аутобусима који са Парагова стартују у 14.00 и 15.05

ХРАНА:
Из ранца, препоручујемо: сендвич, бонжита, орашасти плодови, сушено воће и 1.5Л воде.

ОДЕЋА И ОБУЋА:
Дубока обућа која има ђон који се не клиже. Слојевита гардероба (синтетичка мајица, дукс од флиса, лагана јакница или софт шел). Уколико имате штапове понесите их али нису неопходни. За недај Боже неку лагану кабаницу или пончо за кишу (има једнократних у Лидлу, Уради сам и другим радњама, лагане су и добро их је стално држати у ранцу)

ЛИЦЕНЦИРАНИ ВОДИЧИ:
Ивана Иванчевић ПСС МБ707
Дарко Дозет ПСС МБ794 Контакт: 0695120101

ОРГАНИЗАТОР АКЦИЈЕ:

Спортско планинарско удружење „Србија у педаљ“
Акција се одржава у складу за правилницима Планинарског савеза Србије. Сви учествују на сопствену одговорност. Водичи задржавају право измене маршруте и плана у случају непредвиђених околности или лоших временских услова.

Поделите вест са пријатељима