Велизар Вемић

Оснивач СПУ „Србија у педаљ“ – Лиценцирани водич II категорије Планинарског савеза Србије
Планински водич II категорије МБ: 726
Образовање: Завршио је Војну гимназију и Војну академију Смер Копнене војске и као официр радио у Војсци Србије до 2009. године.
Познавање топографије и кретање на теренима, извиђачке вештине, вештине преживљавања у природи, скијање, прва помоћ, рад са групама и обучавање су курсеви, обуке и искуство које из своје војне каријере радо користи и преноси планинарима.
Рођен 26. новембра 1976. године у Пљевљима, живи и ради у Вршцу, отац је Новака и Матије.
Кондицију одржава шетњама по Вршачким планинама, због којих је, између осталог, и највише заволео град у коме живи. Тренирао је стреличарство и стрељаштво. Воли активности које га вежу за природу, рафтинг скијање, еир-софт, али и дружења, те је често у организацији путовања, такмичења, сусрета мноштва пријатеља и познаника.
Неки од попетих врхова и планина: Маљен (Краљев сто), Ртањ (Шиљак), Мироч (Велики Штрбац), Тара, Копаоник (више врхова), Сува Планина (Трем), Голија (Јанков камен-више пута), Комови (више врхова) и Љубишња – Црној Гори, Семеник, Ретезат (Пелеагра) и Царку- Румунија, Рила (Мусала)- Бугарска…
„У планинарењу видим изазов за унапређењем, учењем, напретком човека као социјалног бића. Планинарење нас у сваком свмом тренутку и учи и тестира. Учи вештинама а тестира у могућностима, сналажењу, борби са самим собом а уједно поштовању и разумевању природе и њених појава у сваком детаљу који нас окружује. Жеља ми је да стечена знања и вештине преносим на људе око себе, оне које водим и оне са којима у сваком тренутку уживам у природи.“

Телефон: 0646647506
Е-пошта: velzar.vemic@gmail.com
Инстаграм: https://www.instagram.com/vemicvelizar/

Поделите вест са пријатељима